Amandina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pt blat: 8 oua, 50 ml ulei, 300 g zahar, 30 g cacao,
  • 8 linguri faina, un praf de copt
  • pt crema: 1 si 1/2 pachet unt sau margarina, 2oo g zahar, 3 galbenusuri, 3 linguri ness (cacao), esenta de rom
  • pt sirop: 400 ml apa, 200g zahar, 2 linguri cacao(cappucino)
  • pt glazura: 2 linguri apa, 3 linguri zahar, o lingura cacao, 50 g unt

Mod de preparare

Blatul: 8 galbenusuri se freaca cu 50 ml ulei pana se face ca o maioneza; 8 albusuri se bat cu 300 g zahar, apoi se amesteca cu galbenusurile, cu 30 g cacao,8 linguri faina si praf de copt. Se coace o ora la foc potrivit.

Crema: un pachet si jumatate de unt sau margarina se amesteca cu 200 g zahar, 3 galbenusuri, 3 linguri de ness sau cacao si esenta de rom.

Siropul: se fierb 400 ml apa, 200 g zahar si 2 linguri de cappucino sau cacao.

Glazura: se fierb 2 linguri de apa, 3 linguri de zahar, o lingura de cacao, iar la urma se adauga 50 g unt.

Blatul se taie in doua si se insiropeaza, intre ele se pune crema si deasupra glazura. Pofta buna!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise