Amandine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 2 linguri zahar ars
  • 50 ml ulei
  • 30 ml apa
  • Crema:
  • 400 g serbet de vanailie sau cacao
  • 2 pachete de unt

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul si apa. Se adauga zaharul ars (intr-o cratita se pune zahar, apoi se pune apa, se lasa sa fiarba 10 minute, si se lasa sa se raceasca putin).

Galbenusurile se amesteca usor cu albusurile si cu faina.

Se pune intr-o forma tapetata cu ulei si faina. Se coace, se lasa sa se raceasca, se taie in trei.

Crema:

Se freaca untul cu serbetul cu untul si se lasa la rece.

Se insiropeaza blatul, se pune crema si se da la rece, se taie in patrate. Se gglaseaza cu ciocolata ( 100 g ciocolata + 2 linguri ulei), se da la rece, se decoreaza cu frisca sau ciocolata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise