Amandine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 lingurita ness
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 plicuet praf de copt
  • 1praf de sare
  • Crema:
  • 250 gr unt sau margarina
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita ness
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 cana de zahar.
  • Siropul:
  • 1 cana de apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita ness
  • 1 lingura esenta de rom
  • Glazura:
  • 1/2 pachet de unt
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri cacao

Mod de preparare

Blatul:

Batem tare albusurile cu un praf de sare.Adaugam zaharul.Urmeaza galbenusurile,romul,faina,cacao,praful de copt,nesul si batem foarte bine.Punem intr-o tava mica si dam la cuptor la foc mediu.

Lasam sa se raceasca si il taiem in doua.

Crema:

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, adica moale. Il vom mixa foarte bine cu zaharul pana devine mai cremos. Adaugam cacao, ness si esenta si mixam bine pana obtinem o crema.

Siropul:

Vom pune toate ingredientele pe foc sa le incanzim bine pana topim zaharul si nessul.

Glazura:

Punem totul pe foc si topim bine, fara a fierbe.

Dupa ce blatul a fost taiat, punem prima parte pe o tava si insiropam cu jumatate din sirop. Adaugam crema, dar oprim 2-3 linguri de crema pentru ornat. Nivelam crema si punem al doilea blat pe care il vom insiropa cu restul de sirop. Taiem prajitura in patrate cat o amandina. Vor iesi 15 amandine.

Cat este putin calduta glazura, vom turna cu o lingura pe fiecare prajitura si lasam sa curga putin pe margini.

Ornam cu crema ramasa si cu banuti de ciocolata alba

Nu ca ma laud, dar chiar este foarte buna si in comparatie cu amandina are am cumparat-o acum 2 zile nu se compara deloc...a mea este zemoasa,are aroma de rom,de cacao ...e delicioasa :)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise