Amandine

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:4 oua
  • 200g zahar
  • o cana faina
  • un plic praf de copt
  • Crema:500 g margarina
  • 250g zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • 1 pliculet nes
  • esenta de rom
  • Sirop:2 cani de apa
  • 8 linguri de zahar
  • esenta de rom
  • Glazura: 300g ciocolata menaj
  • 6 linguri margarina

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, adaugam zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar in final faina cernuta cu praful de copt si cu cacao. Omogenizeaza compozitia si o torni intr-o tava unsa cu margarina/ulei si faina.Se da la cuptor 30 de minute.

Siropul: caramelizez zaharul si il stingi cu apa. Fierbi pana se dizolva caramelul apoi adaugi esenta si se lasa la racit.

Crema: se freaca untul cu zaharul pudra, se adauga cacao praful de nes si esenta de rom. Se pastreaza putina crema pentru decor.

Blatul racit se taie in doua foi, insiropam foarte bine blatul, punem crema intre ele, apoi tai prajitura in patrate pe care le inepartam si le acoperim cu glazura.

Glazura: topesti ciocolata pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde si o amesteci cu margarina dupa ce ai acoperit cu glazura ornam cu crema ramasa. Pofta bunaaaa!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise