ANANAS UMPLUT

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane):
  • 2 buc.ananas,
  • 1 mango,
  • 2 kiwi,
  • 2 mandarine,
  • 1dl. vin alb,
  • 1/2dl.rom sau vodca,
  • 2 linguri zahar,
  • sucul unei lamai verzi,
  • 2 albusuri ,
  • putina sare,
  • 150g.zahar praf;

Mod de preparare

1.Se spala cele 2 bucati de ananas si se taie in doua.Se curata cu un cutit ascutit si se scobeste fiecare jumatate de ananas.

2.Se curata si restul fructelor.Kiwi si mango se taie cubulete;mandarinele se curata de coaja si se desfac in felii,care se taie marunt.Fructele astfel pregatite se pun intr-un castron.

3.Se toarna vinul intr-o craticioara, se adauga romul sau vodca, sucul de lamaie si 2 linguri de zahar.Se lasa sa dea clocot, apoi se pune la rece.Cand este rece, se pune peste fructele din castron.Se lasa cca. 2 ore.

4.Se bat albusurile spuma cu putina sare,se adauga zaharul pudra si se continua baterea pe bain-marie 5 minute.

5.Se umplu jumatatile de ananas cu salata de fructe ,peste care se pune spuma de ou , se aseaza pe o tava si se dau la cuptor ,la 175*C , timp de 10 minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise