Andive la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • andive 4-5 bucati,
  • 2 rosii,
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2 lunguri de ulei,
  • patrunjel tocat o lingura,
  • o crenguta de cimbru,
  • sare si piper dupa gust
  • sunca presata 200-300 gr,
  • cascaval ras 200 gr
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Intr-o tigaie (care sa mearga si la cuptor) mai inalta punem uleiul la incins, adaugam rosiile taiate cubulete si usturoiul; dupa 2-3 minute adaugam andivele taiate jumatati, apa, patrunjelul si cimbrul; le lasam la inabusit pentru 15 minute.

Cand lichidul a scazut la jumatate, punem sare si piper dupa gust, apoi deasupra andivelor adaugam si sunca presata taiata felii si cascavalul ras.

Tigaia se baga la cuptor (sa fie deja incins la 250 grade) pentru 20 minute maximum (cand cascavalul s-a facut putin auriu).

Se poate servi cu cartofi fierti sau orice fel de legume fierte separat.

Pofta buna !!!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise