Aperitiv cu cartofi

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 kg cartofi
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • jumatate de ceasca ceapa verde
  • taiata marunt
  • o lingurita boia de ardei iute
  • jumatate de ceasca germeni de grau

Mod de preparare

Curata cartofii, taiei cubulete si lasa-i la fiert, pana sunt gata. Fa un piure din cartofi, adauga uleiul si condimentele. Separat, amesteca boiaua cu germenii de grau, intr-o farfurie. Intre timp, incalzeste cuptorul la temperatura maxima. Formeaza din piure bilute de 2-3 cm, da-le prin amestecul de boia si germeni de grau, pana se acopera, si aseaza-le in tava unsa a cuptorului. Coace bilutele la temperatura mare, cam 20 de minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise