Aperitiv cu vinete si dovlecei

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete; 2 dovlecei de marime medie
  • 4 rosii
  • o capatana usturoi
  • o legatura patrunjel
  • 4 linguri ulei masline

Mod de preparare

Se taie vinetele, dovleceii si rosiile felii rotunde, se presara cu sare si se lasa 1/2 ora, dupa care se clatesc sub jet de apa rece, se scurg si se pun pe un prosop de bucatarie (de bumbac sau prosoape de hartie pentru menaj) Se prajesc pe rand feliile de legume la foc iute, in uleiul incins, se intorc cu o paleta de lemn, se pun intr-un castron, alternativ, feliile prejite de vinete, cu cele de dovlecel si de rosii. In uleiul ramas (care este ca un sos,format cu sucul care ramane de la rosii - pt ca rosiile se prajesc ultimele), se undeste usturoiul curatat si pisat(pentru maruntit usturoi, eu folosesc mixerul vertical - dispozitivul cu cutit pentru piure=ul de cartofi)cu patrunjelul verde spalat, uscat si tocat- se amesteca foarte repede, cateva minute, se toarna peste feliile d elegume prajite asezate in castron, se pune sare si putin piper si s eacopera pt cca 15 minute. Se pot manca reci sau calde. Se pot praji in tigaie de teflon fara ulei sau cu f. putin ulei.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise