Aperitiv de andive cu gorgonzola

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 andiva dolofana
  • 100 g gorgonzola picanta
  • 50 g unt

Mod de preparare

Se spala andiva, se taie cotorul si se scobeste, pentru a-i reduce gustul amarui, apoi se scot foile exterioare si se taie in doua, pe latime.

Untul si gorgonzola (sau orice alta branza albastra picanta - roquefort, fourme, bleu d'Auvergne etc,) se scot din frigider si se lasa sa se inmoaie circa 30 minute. Intr-un bol, se freaca branza cu untul pana se obtine o pasta cremoasa.

Se ia cu lingurita cate o portie de pasta, se aseaza in foile de andiva si se serveste.

Pentru cei peste 18 ani, se pot servi impreuna cu un paharel de tuica de prune sau cu un pahar de vin alb, sec.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise