Aperitiv de Ardei cu Branza de Capra

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -200-250g branza de capra (telemea de oaie)
  • -3-6 ardei de culori diferite (rosu, galben, verde,etc.)
  • -100-150g unt
  • -1/2 lingurita boia
  • -1-2 buc. galbenus de ou fiert
  • -marar verde, tocat fin (la apreciere)

Mod de preparare

Se pune oul, in apa rece, usor sarata si se fierbe, 10 min, apoi se tine in apa rece, se curata de coaja si se separa albusul de galbenus.

Se pasereaza galbenusul si se pune deoparte.

Mararul verde spalat si bine scurs, se toaca marunt.

Se indeparteaza semintele si nervurile de la ardeii spalati si stersi.

Se freaca spuma untul impreuna cu branza (telemeaua), pana obtinem o pasta ca o crema.

Se imparte compozitia in 3 parti egale, pe care le amestecam:

-una cu boia

-una cu galbenus pasat

-una cu marar tocat

Se umplu ardeii cu pasta(eu am umplut ardeii rosii cu pasta verde-de marar, ardeii verzi, cu pasta galbena-galbenus si ardeii galbeni, cu pasta rosie-boia

Se pun la rece cateva ore (2-4 h, dar se pot tine 12-24h inveliti in folie transparenta) ca sa se intareasca untul.

Inainte de servire se taie rondele.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise