Aperitiv de portocale

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg portocale
  • 1 l alcool rafinat(45 grade)
  • 850g zahar
  • 1/4 baton de vanilie

Mod de preparare

Portocalele se spala , se taie rondele subtiri si se pun intr-un borcan,impreuna cu alcoolulsi vanilia taiata bucatele.Se inchide ermetic borcanul si se tine in camara 25-30 zile.Se pune apoi zaharul,se amesteca de cateva ori si se mai lasa 2-3 zile,amestecand zilnic ,ptr. a se topi zaharul.Se strecoara printr-un tifon dublu umezit,si se toarna in sticle inchise ermetic.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise