Aperitiv delicios cu limba de vita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 limba de vita
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 3 cepe
  • sare
  • pentru maioneza:
  • 2 galbenusuri de ou ( unul fiert si unul crud)
  • 1 lingurita mustar
  • 350 ml ulei
  • lamaie
  • samntana 12% grasime
  • 3-4 catei usturoi
  • pentru asamblare: 1 borcan de sfecla rondele la otet

Mod de preparare

Se opareste limba prin scufundare in apa clocotita acoperindu-se cu capac, timp de 5 minute.

Se scoate din apa clocotita si se curata de piele

Se pune la fiert in oala de fierbere sub presiune, cu toate legumele si sarea, timp de o ora.

Se scoate, se raceste si se taie felide 2 cmm grosime.

Asamblarea:

pe un platou se aseaza alternativ limba taia cu rondelele de sfecla.

Pe deasupra se toarna maioneza preparata din ingredientele mentionate mai sus.

Pofta buna la acest aperitiv deosebit de gustos si hranitor !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise