Aperitiv grecesc

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 grame branza capra(de preferat proaspata si nesarata);
  • -2 lingurite de menta proaspata(sau uscata);
  • -2 oua;
  • -4-5 linguri zahar;
  • -200 ml ulei masline;
  • -400 grame faina;
  • -sare.

Mod de preparare

-din faina, apa, sare se prepara un aluat consistent,care se intinde in foaie;

-din foaie se decupeaza cu o forma rotunde, rondele;

-din branza, menta, oua, zahar,se formeaza o compozitie cu care se umple jumatate dintr-o rondea, cealalta jumatate se pliaza in doua,iar marginile se lipesc cu o furculita sau prin presare cu degetele;

-se pune uleiul la incins, iar rondelele astfel preparate se prajesc, la foc potrivit;

-se scot pe un servet absorbant,dupa ce se scurge uleiul se pun pe platou si se pudreaza cu zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise