Aperitiv oua in forma briosa

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 10 oua;
  • - 200 grame unt;
  • - 100 grame cascaval ras;
  • - 150 grame sunca/ kaiser felii;
  • - gelatina,
  • - 200 ml supa de carne.

Mod de preparare

Se pregateste o forma de briose, se ung bine cu unt 10 locase, in acestea se pune sunca/ kaiserul taiat(a) marunt, dupa care se sparge cate un ou si se pune peste sunca.

Deasupra se presara cascaval ras sau parmezan, iar deasupra se pune un cubulet de unt.

Se pregateste o tava de aragaz, se pune putina apa in aceasta, se da la cuptorul incins, iar cand apa este fierbinte se pun formele sau tava cu forme de briose in acesta.

Se lasa la foc potrivit cca 8-10 minute, in asa fel incat ouale sa ramana moi.

Se pot servi din forme, ca atare, sau dupa preparare se poate pune un amestec din supa de carne si gelatina peste preparat, se da la rece pentru 1-2 ore si se pot rasturna in boluri transparente.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise