Aperitiv picant cu ciuperci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g ciuperci champignon
  • 2 cepe
  • 100 g smantana
  • 1 galbenus de ou
  • cateva masline
  • 1/2 ardei rosu
  • cateva frunze de salata verde si patrunjel
  • 1 lingura mustar
  • 1 lamaie
  • 3-4 linguri otet
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 g ulei
  • 4-5 catei usturoi
  • sare, piper

Mod de preparare

Se spala si se toaca ceapa si ciupercile, apoi se calesc in uleiul de masline 20 -25 minute la foc mic pana scade bine zeama. Condimentati si lasati sa se racoreasca.

Intr-un castron puneti galbenusul, mustarul, sare, piper si amestecati cu un tel sub forma de para incorporand treptat uleiul. Adaugati smantana, zeama de 1/2 de lamaie, otet (dupa gust), condimentati daca mai trebuie.

Amestecati ciupercile cu sosul si usturoiul dat pe razatoarea mica, eventual si verdeata tocata.

Asezati pe un platou si garnisiti cu masline, ardei rosu, foi de salata verde, frunze de patrunjel si felii de lamaie.

Pofta buna.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise