APERITIVE ANDI

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400gr faina
  • 1 cub drojdie
  • 2 oua
  • 1 ceasca lapte caldut
  • 150gr margarina
  • sare
  • 200gr branza sarata de vaca sau cascaval
  • 1-2 bucati cabanos.

Mod de preparare

Drojdia se pune cu putin zahar si lapte caldut sa se ridice, se amesteca apoi cu faina, margarina, 1 ou si putina sare. Daca aluatul este aspru, se mai adauga lapte caldut pana iese o coca usor de modelat. Se lasa la frigider o jumatate de ora, apoi se intinde o foaie de jumatate de cm si se taie cu o forma de prajituri (de preferat in forma de floare). Fiecare forma se unge cu un ou batut, apoi se rade branza sau cascavalul (neaparat pe razatoarea mica) si deasupra se pune, in mijloc, o felie de cabanos. Tava se unge cu ulei sau margarina si se pot servi la masa calde sau reci.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise