Aperitive atragatoare

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un pachet de aluat fraged, 200g cascaval feliat, 150g salam de Sibiu feliat, 150g muschi file feliat
  • 150g svaiter, 1 galbenus de ou crud, masline, 2 mere, 1 kiwi, 1 portocala, susa, mac, chimen

Mod de preparare

Se ia aluatul fraged (gata cumparat - eu folosesc aluatul bulgaresc) si se taie in diverse forme - patrate, cercuri, triunghiuri .

Ungeti formele taiate cu galbenus de ou si presarati peste ele susa, mac, chimen peste fiecare forma altceva apoi se introduc in cuptorul incins la 180 - 200 C (depinde de instructiunile fabricantului aluatului) si se coc.

Cand sunt gata se taie in doua formele pe inaltime ca o chifla pregatita pentru senvis.

Mezelurile se vor taia dupa formele pregatite, apoi se vor forma minisenvisuri dupa cum urmeaza:

1. Partea de jos a formei din foietaj:

Felie de cascaval,

Felie de salam de sibiu,

Partea de sus a formei din foietaj,

Se prinde totul cu o scobitoare in varful careia se pune o felie de kiwi.

2. Partea de jos a formei din foietaj:

Felie de svaiter,

Felie de salam de sibiu,

Partea de sus a formei de foietaj,

Se prinde totul cu o scobitoare in varful careia se pune un cubulet de portocala.

3. Partea de jos a formei din foietaj:

Felie de cascaval,

Felie de mar taiata julien,

Felie de muschi file,

Se prinde totul cu o scobitoare in varful careia se pune o maslina.

Se pot incerca si alt combinatii de mezeluri si fructe.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise