aperitive cu cartofi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 0
  • 5 kg cartofi; 2 linguri ulei de masline; sare si piper dupa gust; jumatate de ceasca ceapa verde
  • taiata marunt; 1 lingurita boia de ardei iute; jumatate de ceasca germeni de griu.

Mod de preparare

Se curata cartofii, se taie cubulete si se lasa la fiert, pina sint gata. Se face un piure din cartofi, se adauga uleiul si condimentele. Separat, se amesteca boiaua cu germenii de griu, intr-o farfurie.

Intre timp, se incalzeste bine cuptorul la o temperatura cit mai ridicata. Se formeaza din piure bilute de 2-3 cm, se dau prin amestecul de boia si germeni de griu, pina se acopera, apoi se aseaza in tava unsa a cuptorului. Se coc bilutele la temperatura mare, 20 de minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise