Apple popover ( popover de mere)

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 gr mere,curatate si taiate
  • 1 lingura ( 15 gr) unt
  • 1 lingura zahar
  • scortisoara
  • Popover batter ( aluat) :
  • 3 oua mari
  • 1/2 cana lapte
  • 2 linguri unt
  • vanilie
  • 1/2 cana faina
  • 2 linguri de zahar
  • 1 virf cutit de sare

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 220*C

Se amesteca merele taiate cu zaharul si scortisoara; intr-o

cratita/recipient ( care sa fie Ok pus la cuptor ) se topeste untul si se adauga merele cu zaharul si scortisoara. se calesc putin.

Pentru aluat ( batter) : se amesteca cu blenderul toate ingredientele .Se toarna peste merele calite in unt.

Se coace cam 18-20 min. NU deschideti cuptorul absolut deloc in timpul acesta.

Se serveste zu zahar pudra.

*inainte de a o da la cuptor, de obicei eu arunc capsuni sau zmeura sau

afine peste ( depinde ce am). Am facut chiar si cu nuca pisata.

* noi am servit-o si cu iaurt (foarte rece) de vanilie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise