Arabela

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente Blat:
  • -6 albuse
  • -6 linguri de zahar
  • -1 cana de rahat colorat
  • -1 cana de nuca prajita si taiata
  • -6-7 linguri faina
  • -1 praf de copt
  • -2 foi de napolitana(Lica)
  • Ingrediente crema:
  • -6 galbenuse
  • -2 plicuri de vanilie
  • -6 linguri de zahar
  • -250 gr. unt sau margarina
  • -1 esenta de vanilie

Mod de preparare

Preparare Blat:

Se bat 6 albuse tare cu 6 linguri de zahar se adauga cana de rahat , cana de nuca cele 6-7 linguri faina si praful de copt.

Se toarna intr-o tava unsa si tapitata si se da la cuptor la foc potrivit.

Preparare Crema:

6 galbenuse se bat pe baie de abur cu 6 liguri de zahar si cele doua vanilii pina se ingroasa.

Cind s-a racit se adauga untul frecat spuma.

Se ia o foaie de napolitana se pune 1/2 din crema peste ia se pune blatul , peste blat se intinde cealalta 1/2 din crema pe urma se pune cealalta foaie de napolitana.

Se poate lasa asa sau se pote face si o glazura de ciocolata,care se toarna peste ia.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise