Arakile

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 grame de unt
  • 350 zahar farin
  • 100 grame faina
  • 200 grame nuci macinate
  • 2 linguri cacao
  • 6 oua
  • vanilie

Mod de preparare

Se freaca untul cu 200 grame zahar, 2 galbenusuri nuca macinata, cacao, faina intercalata cu cate o lingura de albus batut (6 albusuri) si vanilia.

Se unge tava cu unt se presara faina se toarna compozitia si se niveleaza cu un cutit cu lama lata. Se da la cuptor (incins) se coace la foc potrivit 30 min.

Se pregateste din timp crema de galbenus (restul de 4 galbenusuri) cu 150 grame de zahar pudra si vanilie.

Se scoate rapid tava din cuptor se unge cu aceasta crema (cu o lingura metalica) si iar se introduce in cuptor pentru 15-20 min.

Cand s-a copt se presara ciocolata rasa pe suprafata prajiturii. Se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza.

Se poate ca in loc de ciocolata rasa, sa se traseze linii cu o furculita peste crema de galbenus imainte de a o introduce la cuptor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise