Ardei cu oua

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 4 ardei grasi (rosii, galbeni sau portocalii),
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • 80 g bacon,
  • 80 g parmezan ras (sau cascaval),
  • 8 oua,
  • 2 rosii,
  • 1 lingurita boia dulce.

Mod de preparare

Se taie ardeii in doua (pe orizontala), se curata de seminte si nervuri si li se reteaza codita pana la baza (jumatatile de ardei trebuie sa stea in picioare). Se sareaza si se pipereaza pe dinauntru si se aseaza intr-o forma termorezistenta. Baconul se taie cubulete. Se umplu ardeii cu jumatate din bacon si din parmezanul ras, se pune in fiecare cate un ou (spart, separat, intr-o ceasca) si se presara deasupra restul de bacon si parmezan. Se dau ardeii la cuptorul incins la 200ş si se lasa sa se patrunda circa 35 de minute. Se oparesc rosiile, se indeparteaza pielita, se taie miezul cubulete (dupa ce s-au presat intre palme ca sa iasa semintele) si se condimenteaza cu sare si boia. Se toarna apoi peste ardeii scosi din cuptor, care se pot servi fierbinti sau reci.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise