Ardei umpluti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ardei gras rosu, mare, taiat in doua pe
  • lungime si fara seminte
  • 1 ardei gras verde, mare, taiat in doua pe
  • lungime si fara seminte
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa rosie, mare, tocata marunt
  • 5 catei de usturoi, tocati
  • conserva (540 g) fasole cannellini,
  • scursa si spalata
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 2 linguri seminte de susan
  • 1/2 lingurita pudra de cacao fara zahar
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita sare
  • 11/2 cani rosii taiate din conserva
  • 1/3 cana stafide
  • 85 g brânza moale de capra, sfarâmata

Mod de preparare

Într-un vas de gatit la aburi, se tin jumatatile de

ardei cu partea taiata in jos, 10 minute sau pâna

sunt crocante-fragede.

Într-o tigaie de teflon, se Încinge uleiul la foc mic.

Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 5 minute

sau pâna se rumeneste ceapa. Se masoara 1/4 cana

din amestecul cu ceapa si se pune Într-un castron.

Se adauga faso/ea si pasta de rosii si se zdrobesc cu

un aparat pentru facut cartofi piure sau cu o lingura.

3\' În amestecul de ceapa ramas În tigaie se pun

semintele de susan, pudra de cacao, oregano,

scortisoara si sarea; se prajesc 1 minut. Se adauga

rosiile taiate si stafidele; se pun la fiert. Când dau În

clocot, se face focul mic, se acopera si se mai fierb

5 minute ca sa se amestece aromele. Se scot Într-un

robot de bucatarie si se amesteca pâna se fac piure.

Se pune piureul Înapoi În tigaie si se adauga 1/3

cana cu apa. Se adauga ardeii tinuti la abur, cu partea

ta iata În sus. Se pune amestecul cu fasole in ardei;

se acopera si se fierb 5 minute. Se pune putin sos

peste fasole si se presara cu brânza; se acopera si

se mai tin la foc 2 minute ca sa se topeasca brânza.

Pentru servit se pune putin sos pe fiecare

farfurie, SI se asaza deasupra o jumatate de ardei.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise