Aripioare in crusta crocanta cu sos dulce picant

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • -4 aripi de pui
  • -2-3 oua
  • -3 linguri de faina
  • -o punga de fulgi de porumb
  • -sare si piper dupa gust
  • Pentru sos:
  • -o sticluta de pimento chilli sauce
  • -30 g de miere de albine
  • -o lingura de otet
  • -o lingurita de condimente pentru pui
  • -un varf de lingurita de sare

Mod de preparare

Aripile spalate si scurse se portioneaza si se condimenteaza usor (pentru ca sosul este destul de condimentat). Intr-o farfurie punem faina, in alta punem fulgii de porumb zdrobiti, iar ouale le punem intr-un bol si le batem bine cu o furculita.

Luam fiecare bucata de aripa, o trecem prin faina, apoi prin ou batut si apoi prin fulgii de porumb. Dupa ce am terminat operatiunea cu toate aripile, le vom praji in ulei incins, la foc mai mic, pentru a se patrunde bine carnea. Le scoatem pe servetele absorbante de bucatarie si le vom servi alaturi de sosul picant, pe care l-am pregatit astfel:

Intr-un bol punem mierea, sosul pimento, sarea, otetul si condimentul de pui. Amestecam foarte bine pentru omogenizare. Este un sos destul de picant, cui nu-i place asa picant, trebuie sa reduca din sosul pimento.

Este o gustare excelenta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise