Şarlotă cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 5-6 mere
  • - 100g margarină
  • - 3 ouă
  • - 4+4 linguri de zahăr
  • - 2 pliculeţe zahăr vanilat Bourbon
  • - 3 linguri cu vârf de făină
  • - 500 mL lapte
  • - esenţă de vanilie
  • - alune sau nuci

Mod de preparare

Merele se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-un vas de iena în care am pus folie de aluminiu

(sau mai simplu într-o formă de tort cu pereţii detaşabili) se pun merele tăiate felii împreună cu margarina şi zahărul vanilat şi se lasă la cuptor la 180oC până scad merele (circa 45 de minute).

Crema de vanilie

Într-un vas se amestecă 3 gălbenuşuri, 4 linguri de zahăr, 3 linguri cu vârf de făină şi 500 mL lapte. Se adaugă esenţă de vanilie. Se amestecă continuu la foc mic sau la bain marie până când de îngroaşă.

Crema de albuşuri

Se bat albuşurile spumă, se adaugă 4 linguri de zahăr şi se mai bat 5 minute.

Merele se scot din cuptor, se adaugă crema de vanilie şi apoi crema din albuşuri. Se ornează cu nuci măcinate sau alune. Se dă la cuptor la 150oC pentru 20-30 de minute.

După ce se scoate şarlota se lasă la răcit, apoi se introduce în frigider pentru câteva ore.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise