Arpagic cu masline

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:200 gr masline negre
  • 300 gr arpagic
  • 100 gr bulion
  • 1 lamaie
  • 30 gr zahar
  • 30 gr faina
  • 50 ml ulei
  • 100 ml vin alb
  • 2 crengute de cimbru
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper.

Mod de preparare

1.Arpagicul si maslinele se oparesc timp de 5-6 minute in apa clocotita pentru a se inmuia putin si a elimina excesul de sare din masline, apoi se scurg.

2.Intr-o tigaie se incinge uleiul,se adauga bulionul,zaharul si condimentele,se calesc impreuna pana se granuleaza bulionul,apoi se stinge cu vin.

3.Peste sosul din tigaie se adauga maslinele si arpagicul si se fierb impreuna pe foc mic pana ce s-au inmuiat, iar gustul lor a trecut in sos.

4.Se controleaza din nou gustul,se stropeste totul cu zeama de lamaie,se adauga cimbrul,apoi se ia de pe foc.

5.Se recomanda sa se lase acoperit 10 minute inainte de servire pentru a se aroma cu cimbrul.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise