Arpagic cu masline

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:200 gr masline negre
  • 300 gr arpagic
  • 100 gr bulion
  • 1 lamaie
  • 30 gr zahar
  • 30 gr faina
  • 50 ml ulei
  • 100 ml vin alb
  • 2 crengute de cimbru
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper.

Mod de preparare

1.Arpagicul si maslinele se oparesc timp de 5-6 minute in apa clocotita pentru a se inmuia putin si a elimina excesul de sare din masline, apoi se scurg.

2.Intr-o tigaie se incinge uleiul,se adauga bulionul,zaharul si condimentele,se calesc impreuna pana se granuleaza bulionul,apoi se stinge cu vin.

3.Peste sosul din tigaie se adauga maslinele si arpagicul si se fierb impreuna pe foc mic pana ce s-au inmuiat, iar gustul lor a trecut in sos.

4.Se controleaza din nou gustul,se stropeste totul cu zeama de lamaie,se adauga cimbrul,apoi se ia de pe foc.

5.Se recomanda sa se lase acoperit 10 minute inainte de servire pentru a se aroma cu cimbrul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise