Baba Ghanouj( salata de vinete -stil arab)

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -2 vinete mari
  • -2 catei de usturoi
  • -2 cepe verzi
  • -1 ardei rosu( sau verde ) taiat marunt
  • -2 linguri de tahini( ulei de susan)
  • -2 linguri suc de lamaie
  • -1 ardei iute( optional)
  • -sare dupa gust
  • -pentru decorat: 1 castravete, frunze de menta, ulei de masline, felii de lamaie

Mod de preparare

Vinetele coapte pe plita se curata de coaja si se lasa sa se scurga de apa .

Dupa ce s-au racit se toaca marunt.

Se adauga usturoiul trecut prin presa de usturoi , ceapa verde taiata marunt si restul ingredientelor .

Se amesteca bine.

Se decoreaza cu frunze de menta, castraveti, felii de lamiae si ulei de masline.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise