Baclava

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg foi de placinta
  • 350g nuci sau alune
  • 200g unt proaspat sau margarina
  • 500g zahar tos
  • 1-2 prafuri vanilate.

Mod de preparare

Pe fundul unei tavi unse cu unt (margarina) topit se aseaza 3 foi de placinta, cu grija ca fiecare foaie sa fie unsa cu unt. Peste cele trei foi suprapuse se presara o parte din nucile (alunele) macinate. In felul acesta se aseaza foile de placinta pana cand deasupra se termina cu foi. Cu un cutit foarte bine ascutit se taie in bucati patrate. Se stropeste cu untul ramas, topit si infierbantat. Dupa ce untul a fost absorbit de foi, tava se pune la cuptor si se coace la foc domol. Cand este gata se scoate din cuptor, se stropeste cu siropul clocotit, bine legat si amestecat cu apa

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise