Baclava

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 - 300 gr foi de placinta
  • 150 gr margarina
  • 250 gr miez de nuca
  • 1 lingurita scortisoara
  • 120 gr miere
  • 150 ml apa
  • 1 lingurita esenta vanilie sau rom (ce va place)

Mod de preparare

Foile se impart in 3 parti egale. Nucile se macina, dupa care se amesteca cu scortisoara.

Nucile se impart si ele in 2 parti egale.

Se topeste bine margarina pana devina lichida (la microunde am topit-o mai repede). Se ia o foaie, se pune in tava se unge cu margarina.

Se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa pana se termina prima treime de foi.

Peste foi se pune jumatatea din nucile macinate amestecate cu scortisoara.

Pastrati pentru suprafata prajiturii foile intregi.

Se aseaza peste nuci foile (a 2 a treime), repetand operatia facuta cu prima treime. Se presara a 2 a jumatate de nuci macinate. Se acopera cu ultima treime foile unse.

Se acopera ca sa nu se usuce si se da la frigider. 30-45 minute.

Se aprinde cuptorul la 350 gr, se coate tava de la frigider si se trece la portionarea baclavalelor (se taie dupa preferinta patrat, romb), se da la cuptor 25 minute pana se rumeneste frumos.

Intre timp facem siropul: amestecam apa cu zaharul si dam la foc mic, dupa ce au dat in fiert adaugam si mierea si mai lasam si cu aceasta pana da intr-un clocot, punem si aroma. Siropul se pune fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise