Baclava cu lamiie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg nuci macinate
  • 1 pachet foi placinta
  • ulei
  • zahar
  • zahar vanilat
  • o lamiie

Mod de preparare

Se unge tava de aragaz cu ulei. Se asaza prima foaie de placinta si se presara cu nuca macinata. Se asaza a doua foaie de placinta, se unge cu putin ulei si din nou se presara nuca macinata. Se pune urmatoarea foaie, se unge cu ulei si la fel se presara nuca si tot asa. Deasupra va ramine ultima foaie. Asa crude cum sint, se taie in patrate foile din tava si se pun la cuptor 25 minute. Intre timp, se prepara siropul astfel: se fierb intr-o oala 3 pahare de apa, 3 pahare de zahar si 2 plicuri zahar vanilat (2-3 clocote). Se stoarce apoi o lamiie, dupa ce s-a stins focul. Dupa cele 25 min. de copt baclavaua, se insiropeaza cu siropul. La inceput o sa sfirie, dar asa trebuie. Cu focul stins, se pune din nou in cuptor 15 min. ca sa intre siropul in ea.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise