Baclava de casa

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 10 oua
  • - nuci pisate 350 g
  • - un pachet cu foi de placinta de la Linco (in cazul in care nu va pricepeti sa faceti foi de placinta)
  • - un pachet de unt
  • - 1 sticluta de esenta de rom
  • - zahar 500 g
  • - o lingura cacao

Mod de preparare

Se topeste untul si se imparte in 2 cani. Se bate albusul separat cu 10 linguri de zahar si un praf de sare. Galbenusul, de asemenea, cu 10 linguri de zahar.

Se amesteca apoi albusul cu galbenusul, esenta de rom, jumatate de sticluta, iar cealalta jumatate o folositi la sirop.

Se pune in tava de copt jumatate din untul topit, 7 foi peste unt, apoi se toarna compozitia de ou, se presara nuca pe toata foaia.

Deasupra se pune restul de foi, se toarna untul ramas si se presara nuca se da la cuptor 20 minute.

Separat, pregatiti siropul din o cana de zahar si 2 cani de apa, odata zaharul topit se pune esenta si se topeste siropul. Siropul se pune peste placinta imediat ce aceasta a fost scoasa din cuptor.

E o prajitura simpla.

Va doresc pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise