Banana caramelizata cu inghetata de vanilie

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. doua portii:
  • 2 banane
  • 1 mar
  • 4 linguri zahar
  • o lingura unt
  • inghetata de vanilie (cata va place)

Mod de preparare

Se topeste untul intr-o tigaie si se prajesc usor bananele pe ambele parti.

Intre timp, in alta cratita se pune zaharul la topit pe foc mediu. Se rade marul si se stoarce bine sucul, care sa trece prin sita pentru a ramane fara impuritati. Cand zaharul e topit (atentie, nu ars!) se adauga sucul de mere si se lasa pana compozitia devine un sirop.

Se scot bananele pe farfurii, se toarna sirop peste ele si langa se adauga cupe de inghetata (eu am pus cate doua pentru fiecare banana).

E foarte gustos!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise