Banana Split

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 banane nu foarte coapte,
  • o jumatate kg de inghetata de vanilie (la cutie, din comert),
  • 150 g ciocolata neagra,
  • amara,
  • o lingura de frisca groasa,
  • lichida,
  • 50 g migdale,
  • fistic sau alune nesarate,
  • o jumatate de lamaie.

Mod de preparare

Rupeti ciocolata in bucatele si puneti-o intr-un vas pe bain-marie (aburi) impreuna cu frisca. Lasati-o sa se topeasca, apoi amestecati pentru a obtine un sos omogen. Tineti-o la cald.

Cojiti bananele si taiati-le in doua pe lung. Stoarceti peste ele lamaia, ca sa nu se innegreasca. Puneti fructele in patru farfurii, adaugati una sau doua linguri mari de inghetata la fiecare portie si turnati deasupra sosul de ciocolata fierbinte. Presarati, dupa gust, alune, fistic sau migdale, taiate sau zdrobite in mojar.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise