Banana split

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • banane (in functie de cate persoane sunt),
  • inghetata cu gustul preferat (crema, vanilie, ciocolata etc),
  • frisca,
  • alune maruntite sau bastonase colorate pentru ornat,
  • sirop de caramel sau sirop de capsuni.

Mod de preparare

Se decojesc bananele, se taie pe lung si se aseaza jumatatile una langa alta (din o banana se pot face doua mini split, taind jumatatile in doua pe lat). Eu asa fac.

Peste jumatatile de banana asezate una langa alta se pune inghetata (in forma de bila),iar peste inghetata se pune cu spritul de tort un mot bun de frisca. Peste frisca se presara alune maruntite sau bastonase colorate pentru ornat, iar peste se pune sirop de caramel sau sirop de capsuni. E un desert rapid si gustos. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise