Banane coapte in coaja

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 4 banane mari si coapte,
  • 5 linguri rachiu de fructe (eventual de cirese),
  • 5 linguri zahar,
  • 3 linguri margarina topita.

Mod de preparare

Se taie bananele - cu coaja cu tot - in doua (pe lung), se scot fructele cu grija, si se pun cojile deoparte. Se taie miezul felii, se pune intr-un castron, se adauga 3 linguri cu zahar si rachiul de fructe si se lasa 30 de minute sa se patrunda.

Se-ncinge cuptorul la 180gr. si se unge cu margarina o tava mai mare. Se aseaza cojile una langa alta pe tava, se umplu cu miezul inmuiat si peste fructe se toarna siropul.

Se presara deasupra margarina ramasa, rupta bucatele, si zaharul, si se dau 20-25 de minute la cuptor. Bananele se servesc fierbinti, in coaja lor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise