Banane cu bezea

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 banane
  • 150 g zahar
  • ¼ baton vanilie
  • 4 linguri orez
  • ¼ litru lapte
  • 2 bucati zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura gelatina de fructe
  • 30 g unt

Mod de preparare

Se prepara un sirop din 50 g zahar, vanilie si un pahar de apa, in care se inmoaie 5 minute bananele. Se scot si se raceste siropul. Se fierbe orezul 20 minute in lapte cu 2 bucati de zahar. Se desfac galbenusurile in siropul de banane si se amesteca cu orezul. Se asaza orezul movilita intr-o forma unsa, cu bananele puse de jur imprejur. Se acopera cu albusurile batute cu restul de zahar si se da la cuptor 8-10 minute. Se servesc in vasul in care s-au copt. Deasupra se toarna gelatina de fructe.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise