Banane in foitaj

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g aluat foitaj, 4 banane, 2 linguri zeama de lamaie, 2 lingurite zahar tos, 1 lingurita scortisoara macinata, 4 linguri nuca macinata(eu am mai folosit uneori si nuca de cocos), 1 ou.
  • Pt sosul de ciocolata: 200 g ciocolata de menaj, 250 g zahar, 4 linguri apa sau lapte.

Mod de preparare

Lasam aluatul la decongelat, apoi il taiem in fasii de 3 cm. Amestecam pe o farfurioara zaharul cu scortisoara. Bananele curatate, taiate in jumatati se stropesc cu zeama de lamaie, se tavalesc prin nuca pisata. Infasuram bananele in aluat, se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, ungem bananele cu ou, presaram zaharul cu scortisoara si coacem in cuptorul incins dinainte. Timp de coacere cam 20-25 minute la foc potrivit. Se servesc cu sos de ciocolata astfel preparat: ciocolata rupta in cuburi se amesteca cu 2 linguri de lapte sau de apa si se pune la topit pana devine ca o crema.

Zaharul se dizolva in 2 linguri de apa fierbinte pana devine un sirop gros dupa care se toarna peste ciocolata luata de pe foc si se amesteca bine.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise