banateana

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7 galbenusuri se freaca cu 150 gr. zahar pudra
  • 170 gr margarina rama
  • 200 gr faina . se coc 2 foi pe dosul tavi la foc iute.

Mod de preparare

blat:

se bat cele 7 galbenusuri spuma tare cu 200 gr. zahar , se adauga 150 gr. nuci taiate , 200gr. rahat taiat , 180 gr. ciocolata taiata bucati mici , 50 gr. stafide , 150 gr. faina . se coace in tava unsa cu margarina rama si tapetata cu hartie.

crema :

4 oua intregi , 8 linguri de zahar se bat pe abur pana se ingroasa , se adauga 3 linguri cacao cernuta .

dup ce sa racit se amesteca cu margarina rama 200 gr. frecat cu zaharul 150 gr. pudra .

se unge o foaie galbena se pune blatul de bezea , crema , foaie si se orneaza cu glazura de ciocolata

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise