Banuti cu portocale si ghimbir

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 gr faina
  • 75 gr nuci macinate
  • 150 gr zahar
  • coaja de la o porocala
  • 2 cm ghimbir
  • 2 oua
  • 150 gr unt rece
  • un praf de sare
  • 100 gr jeleu de rodii (sau alt jeleu usor acrisor)
  • 1 plic glazura de ciocolata Dr.Oetker
  • alune caramelizate pentru decor

Mod de preparare

Amestecam faina cu nucile, zaharul, sarea si coaja de portocala. Adaugam untul si ouale.

Framantam bine si adaugam si ghimbirul ras.

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider 1 ora.Pe masa bine infainata intindem o foaie de aluat groasa de aproximativ 5 mm. Decupam cercuri cu diametru de 3 cm pe care le coacem la 180 grade Celsius timp de 10 minute.

Ungem jumate din biscuiti cu jeleu de rodii si acoperim cu banutii ramasi.

Decoram cu ciocolata si bucatele de alune caramelizate.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise