Barcute de cartofi umplute cu branza

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 cartofi mari,
  • 200 g branza dulce de vaci,
  • 150 g smantana
  • 2 oua,
  • 6 catei de usturoi
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper,
  • 50 g unt,
  • (optional) un ardei kapia rosu

Mod de preparare

Cartofii se fierb integi, se curata si se dau in doua, pe lung, se scobesc ca niste barcute pentru a introduce umplutura.

Umplutura se prepara astfel: Branza de vaci se amesteca cu smantana, cu 2 oua batute bine, usturoiul pisat sau tocat marunt, mararul si patrunjelul tocate fin, sare si piper. Se umple fiecare cartof cu compozitia astfel formata, se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Se pune deasupra fiecarui cartof un cubulet mic de unt si (optional) rondele de ardei kapia rosu.

Se dau la cuptor pana se rumenesc. Se servesc calzi cu patrunjel tocat fin.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise