Barcute de craciun

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 175g unt sau margarina
  • 100g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat Dr.oetker
  • 1/2 fiola esenta de rom dr.oetker
  • 1 varf de cutit cu scortisoara macinataa
  • 1 albus
  • 200 g faina
  • 20 g praf de cacao dr.oetker
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • 125g migdale nedecojite macinate
  • albus spuma
  • migdale prajite si decojite

Mod de preparare

Untul sau margarina se amesteca cu mixerul pana se obtine o spuma. Treptat se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat, aroma de rom si scortisoara. Se bate pana ce se incorporeaza si albusul (aproximativ 1 minut)... apoi se amesteca treptat in compozitie faina, praful de cacao si praful de copt si se bate in continuare. La sfarsit se incorporeaza si migdalele... din coca se formeaza rulouri lungi din care se taie bucatele de aproximativ 4 cm care se modeleaza la capete pentru a deveni ascutite... se aseaza in tava in care s-a pus hartie pentru copt unsa... pe fiecare barcuta se pune putin albus spuma cu rol de liant peste care se aseaza jumatate de migdala...

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise