Bascute

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 800g faina
  • 400ml lapte
  • 2 oua
  • 50g drojdie proaspata
  • o lingura zahar
  • 50 ml ulei
  • pt. umplutura:
  • 500g branza de vaci
  • 4 oua
  • 150g zahar (sau dupa gust)
  • stafide
  • sare
  • un ou pentru uns

Mod de preparare

Din ingredientele de mai sus se face un aluat care se lasa la dospit apoi se portioneaza si de formeaza bilute care se pun in tava tapetata cu hartie si se la sa din nou la crescut.

Dupa ce au crescut se composteaza fiecare biluta cu fundul unei canite iar in locul format se aseaza compozitia de branza.

Se ung bascutele cu ou si se dau la cuptor pana se rumenesc

Se pudreaza cu zahar

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise