Bastonase de ciocolata pentru Craciun :)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr faina /
  • 200 gr unt /
  • 100 gr zahar pudra
  • 60 gr ciocolata /
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • 1 galbenus /
  • 50 gr migdale/alune/nuci macinate
  • 1 lingura cacao /
  • 1 lingura rom (optional)/
  • vanilie
  • Decor:
  • 1 lingura cacao /
  • ~100 gr cicolata

Mod de preparare

Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra, se adauga ciocolata data prin razatoare cu gauri mici,romul, galbenusul,cacao si nuca macinata,se mixeaza putin cu faina amestecata cu praful de copt la viteza mica.

Se framanta pana devine o bila compacta, se infasureaza in folie de plastic si se tine la frigider 30 de minute.

Se formeaza bastonase cu lungimea de 6-7 cm cu grosimea degetului si se aseaza intr-o tava pe hartie de copt cu distanta intre ele de 2 cm, se coc 10 minute la 180 gr C.

Le scoateti din tava doar dupa ce se racesc complet, se pudreaza cu cacao si se glazureaza cu ciocolata.

Pofta mare !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise