Batoane cu ciocolata si portocala

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g curmale fara samburi
  • 260 ml suc de portocala
  • 100 g ciocolata cu bitter
  • 300 g cereale fulgi Quaquer( nifades)
  • 250 g nuca
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Coaja de la o portocala

Mod de preparare

Sanatoase, delicioase si usor de facut!

Punem curmale in bol. Stoarcem portocale si adaugam suc peste curmale si le lasam la marinat 30 de minute. Topim ciocolata la bain mari, luam de pe foc si lasam sa ajunga la temperatura camerei. Punem cereale in blender si le facem faina. Punem in bol. Punem nuca in bol si le macinam putin. Le adaugam peste cereale. Punem curmale cu sucul care a ramas in bol si le facem crema. Aceasta crema o adaugam in bol peste cereale si nuca. Adaugam scortisoara si coaja de portocala si amestcam bine. Punem hartie de copt in tava si punem compozitia pe care o intindem bine. Adaugam deasupra ciocolata topita si intindem cu grija. Acoperim cu folie alimentara si punem la frigider pentru 2 ore. Dupa 50 de minute de stat in frigider scoatem si taiem batoane, acoperim din nou cu folie si bagam la frigider pana se ntaresc. Le scoatem si le invelim in folie, se pastreaza in frigider o saptamana. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise