Batoane cu nuca si ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • 130 g unt/margarina
  • 130 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 130 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 130 g ciocolaata maruntita in mici cubulete
  • 80g alune sau nuca razuita
  • 3 albusuri
  • Pt. pudrare:
  • 100 g alune sau nuci razuite mai grosier

Mod de preparare

Untul/ margarina se freaca pana ce capata aspect spumos, apoi se adauga treptat zaharul si galbenusurile, apoi faina, praful de copt, ciocolata maruntita si alunile/nucile razuite.

Albusurile se bat spuma si se adauga la sfarsit.

Compozitia obtinuta se intinde pe o tava unsa si se preseaza alunele/nucile maruntite grosier.

Se coace la 175 grade Celsius timp de 20-25 minute.

Imediat dupa coacere se taie sub forma de batoane (5x1cm).

Pofta Buna!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise