Batoane cu nuca si ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • 130 g unt/margarina
  • 130 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 130 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 130 g ciocolaata maruntita in mici cubulete
  • 80g alune sau nuca razuita
  • 3 albusuri
  • Pt. pudrare:
  • 100 g alune sau nuci razuite mai grosier

Mod de preparare

Untul/ margarina se freaca pana ce capata aspect spumos, apoi se adauga treptat zaharul si galbenusurile, apoi faina, praful de copt, ciocolata maruntita si alunile/nucile razuite.

Albusurile se bat spuma si se adauga la sfarsit.

Compozitia obtinuta se intinde pe o tava unsa si se preseaza alunele/nucile maruntite grosier.

Se coace la 175 grade Celsius timp de 20-25 minute.

Imediat dupa coacere se taie sub forma de batoane (5x1cm).

Pofta Buna!!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise