Batoane dulci de ovăz

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 3 gălbenuşuri de ou
  • - 3 linguri miere
  • - 3 linguri gem caise, căpşuni, prune sau altfel de gem (am folosit de caise)
  • - 150 grame fulgi de ovăz
  • - 50 grame seminţe de susan
  • - 50 grame nucă măcinată sau nucă de cocos (am folosit nucă de cocos)
  • - 1 lingură ulei
  • - 1 lingură seminţe floarea soarelui
  • - 2 linguri apă

Mod de preparare

Se bat gălbenuşurile spumă adăugând treptat mierea, gemul şi uleiul.

Se încorporează celelalte ingrediente. Aluatul obţinut se frământă şi se fac batoane sau turte. Apă se pune în funcţie de consistenţa dorită - dacă vrem ca batoanele să fie mai tari nu punem deloc sau punem foarte puţină, dacă le vrem mai moi/pufoase punem mai multă. Eu am pus 2 linguri.

Batoanele sau turtele se pun în tava unsă cu ulei în prealabil.

Se dau la cuptor până ce devin aurii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise