Baton "Rudy"

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 24 bucati)
  • 500g. branza dulce,
  • 2dl. frisca pentru gatit,
  • 5 vanilii,
  • 5 linguri zahar,
  • 2 linguri amidon alimentar,
  • coaja rasa de la 1 lamaie,
  • 100g. unt sau margarina Rama;
  • Pentru glazura:300g. ciocolata de menaj;

Mod de preparare

1.Branza dulce se trece prin sita .Frisca pentru gatit se pune la fiert cu zaharul,vanilia si cu amidonul alimentar.Cand compozitia s-a ingrosat, se ia de pe foc.

2.Se spala lamaia si se rade, apoi coaja rasa se amesteca cu branza ,cu untul si cu amestecul de frisca , racit.

3.Cu mana uda se fa fac mici batone din compozitia de branza si fiecare separat se impacheteaza in folie , se pun pe o tava si se tin la frigider 2-3 ore , pana se intaresc.

4.Ciocolata de menaj se pune la topit cu o lingurita de apa si , cand este topita, se ia de pe foc si se trec prin ea batoanele de branza, care se aseaza pe o tava captusita cu hartie de copt si se lasa sa se usuce.

Nota:

1.Pentru ca gustul batoanelor sa fie si mai bun, in ciocolata de menaj se poate adauga 1 lingurita de scortisoara macinata\'

2.In compozitia de branza se pot pune stafide sau fructe confiate , taiate foarte fin;

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise