Bautura cu sofran si plante aromatice

Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 l votca sau rachiu
  • 500 g zahar
  • 0,20 g sofran ( 5 fire)
  • 1 lingurita coriandru
  • 1 lingurita cuisoare
  • 2 buc de coaja de scortisoara
  • 1 nucsoara (1 bob)

Mod de preparare

Se infasoara intr-o cirpa coriandrul, cuisoarele, scortisoara si nucsoarele si se pun intr-un borcan de sticla. Se toarna peste ele votca sau rachiul si se lasa sa stea 40 de zile. Din cind in cind se scutura borcanul. Din zahar si apa (1 pahar) se face sirop care, cind s-a racit se amesteca cu rachiul. Inainte de a transfera bautura in sticle, se aduga sofranul pentru a se obtine o culoare frumoasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise