Bavarois de vanilie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 litru de lapte
  • 6 oua intregi
  • 200 gr. de zahar
  • un baton de vanilie
  • 6 foi de gelatina
  • o lingurita de fecula
  • 350 gr. de frisca batuta fara zahar
  • ulei de migdale

Mod de preparare

Se pune intr-o cratita bine smaltuita 1/2 litru de lapte, 6 oua intregi, 200 gr. de zahar, un baton de vanilie, 6 foi de gelatina, spalate in apa rece si o lingurita de fecula. Se bat putin cu furculita, apoi se amesteca mereu cu lingura, pana incepe compozitia sa fiarba. Se tine pe foc potrivit, avand grija sa nu se taie. Se amesteca intr-una, iar cand crema incepe sa se tina de lingura, se da la o parte, se strecoara intr-un castron, si se mai vantura de cateva ori, ca sa nu prinda pielita deasupra. Cand s-a mai racorit, se amesteca usor cu 350 gr. de frisca batuta fara zahar. Se toarna compozitia intr-o forma de tabla, cu o gaura la mijloc, unsa cu ulei de migdale sau udata cu apa. Se da la gheata vreo 2 ore. Se rastoarna, si se umple golul din mijloc cu frisca batuta cu zahar vanilat. In compozitie se pot pune fructe zaharisite, taiate marunt, stropite cu rom si tinute astfel vreo jumatate de ora.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise