Betisoare de Berlin

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat
  • -200g faina
  • -140 g unt
  • -70 g zahar pudra
  • -3 galbenusuri
  • -coaja de la jumatate de lamiie
  • -1 virf de cutit sare
  • Glazura
  • -3 albusuri
  • -200 g zahar pudra
  • -2lingurite zeama de lamiie
  • -100 g nuci macinate
  • -putina esenta de rom
  • -coaja de la jumatate de lamiie
  • Mai e nevoie de cca ½ borcan de marmelada,moale,acrisoara.

Mod de preparare

Pt.aluat,se freaca faina cu untul(bucatele),se adauga celelalte ingrediente si se framinta bine.Din coca rezultata,se intinde o foaie ,care se pune intr-o tava,unsa si presarata cu faina, sau cu hirtie de copt.Se coace,in cuptor(infierbintat inainte),la foc potrivit,cca 15 minute.Inainte de a se rumeni,complet,se scoate din cuptor,se unge cu un strat(subtire)de gem acrisor,iar deasupra se intinde glazura(se bat albusurile,spuma,adaugind zaharul si zeama de lamiie,pina ce compozitia se intareste.Apoi,amestecind,incet,cu o spatula,se incorporeaza nucile).

Tava se introduce,din nou,la cuptor,La foc mic,pina se intareste glazura.Dupa ce prajitura s-a racit,se taie cam 10/2,5 cm.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise